Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vodni motorismus v syrove podobe

viky_cz

Doporučené příspěvky

Dneska jsem se stal pravym vodnim motoristou diky (jinak vybornymu) motoru Tohatsu.

Rodinny vylet do Kolina byl provazen hned několika katastrofami hodnymi vodniho motoristy (ruce v motoru, cely od oleje). O první zabavu se mi postaral skleneny benzinovy filtr, který se rozhodl, ze přes veskere moje snahy proste potece.

Nad Veletovskou komorou jsem zdechnul motor a cekal az se Romanva proplavi nahoru. Když se otevrely vrata komory, zatahnu za snuru a BUM! Vypary mi motordekl vpalily do xichtu a palivovy filtr zacal hořet. Po ruce byl prave odtrzeny dekl, tak jsem ho zrovna pouzil na haseni. Motor si pekne plaval ve vode....prolitej jak zákon kaze.

Filtr jsem dotahl.... motor nastartoval - to jsem fakt z toho blazen, ta věc horela plamenem, zapalovani jsem cely zalil vodou a vono si to na skubnuti chytne!!! .... no ale stejne to teklo, tak jsem premiklikoval hadicky a jezdim bez filtru. Sezenu si plastovej filtr za 30,- z autodilu, nenecham se tim retro zazrakem zabit!

Cestou zpatky.... nastesti az nad Kolínskou komorou, CINK! Tentokrát striznej kolik. Při pokusu Romanu tahat na lane si nase mlada ještě zpusobila nejaky mensi zraneni, ale to uz je asi soucast toho dne. Nastesti bracha (bydli v Koline) mel doma 4mm nerezovej drat a pakovy stipacky, tak dojel a z dratu mi nastrihal do zasoby. Zajimavy je, ze puvodni kolik by zrejme uz nacatej předtím, protože mi prestala házet vrtule. :D

Jinak byl vylet mnou vedene Romany a naší Anickou pilotovaného Minimosta vybornej, urcite dodam nejaky fotky a videa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viki, ten výbuch byl fakt skvostnej. Nejdřív jsem myslel, že bouchlo něco mě, ale když jsem pak viděl jak deklem leješ na motor litry vody, došlo mi, že to asi bude od tebe. Docela prima - už je mi jasný, proč musí být vestavěnej motor hodně dobře odvětranej. Není nad praktickou ukázku - i když na přívěšáku. Tímto ti děkuji za školení - doposud jsem k tomu přistupoval tak nějak laxně, ale teď už budu větrat a větrat. Lítat jsem se zatím nenaučil.
Odkaz ke komentáři

No, možná by se dal kryt motoru zapsat jako záchranný prostředek.

Když jsem viděl jak Viki pohotově začal hasit, tak než by vytáhl a zprovoznil hasičák, tak krytem měl uhašeno.

Viki - dej si to jako zlepšovák. A kdoví k čemu všemu by se ještě ten kryt dal použít? Třeba jako vylévačka, vědro, pádlo ......

Odkaz ke komentáři

Jako padlo uz jsem dekl pouzil pri uplne prvni jizde Romany, po zalepeni tech nejvetsich der. ;)

Tedka budu muset hlavne nejak opravit zamky kterejma ten dekl puvodne drzel na miste, je to vsechno nejak zohybany. Potrebuju aby nadale slouzil, je to dost uzitecna vec. :D

Odkaz ke komentáři

Já jsem to bohužel neviděl komplet, protože jak jsem byl v komoře, tak ta detonace byla slyšet jakoby za mnou, jak se to odráželo od těch stěn, takže moje hlava se automaticky otočila do zadu a oči hledaly kouř z mé lodě. Až pak jsem viděl jak zaléváš motor vodou.
Odkaz ke komentáři

Teda panove-s tim jste se nepochlubili-

sice se mi Viky nejak nezdal kdyz plul okolo(a pak na Kmochaku) ale pricital jsem to me unave

ja se zase vratil na sjezd-a tam vlek ve vode a nikde nikdo-pan zkousel po prve lod-tak jsem cekal do 6 než se vratili-

Odkaz ke komentáři

Moc ne, tak kolem 5000 za material (bez motoru samozrejme) a je na tom pochopitelne taky dost prace. Ale za tu srandu to stoji! :)

A co mne teda dostava je, ze jsem nasi mladou na to posadil ve 13:00 poprvy a tohle video je toceny mezi 16:00 a 19:00.... jde ji to, potvore.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...