Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kde spát na Slapech

Moskyt

Doporučené příspěvky

Z loděmi mám zkušenosti ze zahraničí, ale letos poprvé vyplouvám na Vltavu a mám z toho trochu obavy. Poplujeme z Cholínu ř.km 115 proti proudu na Zvíkov, možná dál. Můžete mi prosím poradit vhodná místa k nocování na Slapech? Vůbec nemám představu, jaká je tady kolem vody vybavenost. Jestli nemusím spěchat do dalšího vhodného místa, abych se ještě vešel atd.

A jak je to na Orlíku se zdvidadlem? Jsou tam fornty? Jak dlouho se tak čeká? Na co si dát pozor?

Budu rád za všechny rady, které se "vltavskému" začátečníkovi mohou hodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud se bude nová vyhláška ohledně kotvení dodržovat, tak moc volných míst v marínách nebude, tam byla možnost kotvit krátkodobě přes noc jen díky lodím které zůstaly na vodě :). Na Slapech bude asi možné přes noc zůstat pod Kamýckou hrázi pod mostem je městské kotviště a také poslední možné místo kde si dojít pro pohonné hmoty.

Co se týče výtahu na Orlické hrázi tak doporučuji to nenechávat na poslední chvíli už jsem zažil lodě které zůstali kotvit pod hrází na noc jelikož přepravní dobu dodržují celkem přesně. K vyvázání ve výtahu záleží jak máš širokou loď,

pokud pod tři metry tak stát a vyvazovat na šikmo.

Ohledně stravování tak možností je celkem dost - ale je nutné počítat s tím, že Zvíkov je před Týnem poslední možnost. Potom kolem vody už toho moc není akorát na Podolí nějakej stánek u vody (třeba mě někdo opraví a ještě něco přidá)

Pokud Tě napadají další dotazy tak se ptej pokud budu vědět tak odpovím.

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
Za mostem se držte vlevo.Vpravo mívají rybáři nahozeno a je to kemp orientovaný na rybáře,takže by asi měli i vztek majitelé kdyby jste je tam nějak prudili.Jakmile jsi na úrovni hospody a mola,tak zatoč ke břehu.U mola je hloubky dost.Plachetkou s poklopeným stěžněm a ještě tak metr navíc podepluješ..
Odkaz ke komentáři

Zatím nevim jak Slapy ale nove zvolena kotviste na Orliku jsou asi na to jak zlikvidovat plavbu jako takovou. Z písčitých brehu jsou ta kotviste premistena na kamenite casti brehu a ještě v minimalni sirce. Primo ukazkovy priklad je ted na Radave, tam kde se mohlo pristavat jsou zase rozvaleny rybari a vlevo pod hospodama je vytvoreno kotviste na kamenech v minimalni sirce.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...