Zdenda Zveřejněno 25. Duben 2015 Sdílet Zveřejněno 25. Duben 2015 Možná to tu někde bylo, ale teď to nemůžu nikde najít.Dneska jsem po dlouhý době vytáhl loď na vodu (mercruiser 3.0l 140). Jde to celkem dobře, ale občas ten motor chcípne, jako kdyby mu došel benzín. Klidně i z 2 tis ot. Přitom ale pak stačí jen škrtnout a motor zase frčí dál. Občas to nestačí, tak párkrát zapumpuju balónkem a jede to.Domnívám se správně, že by to pumpa mohla mít za sebou? Myslíte, že má smysl se s ní zabývat, nebo rovnou koupit elektrickou? Jestli elektrickou, tak jakou? a jde to nahradit přímo? Teď mam na karbecu přepad (asi) zpátky do AC pumpy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 25. Duben 2015 Sdílet Odesláno 25. Duben 2015 Možná to tu někde bylo, ale teď to nemůžu nikde najít.Dneska jsem po dlouhý době vytáhl loď na vodu (mercruiser 3.0l 140). Jde to celkem dobře, ale občas ten motor chcípne, jako kdyby mu došel benzín. Klidně i z 2 tis ot. Přitom ale pak stačí jen škrtnout a motor zase frčí dál. Občas to nestačí, tak párkrát zapumpuju balónkem a jede to.Domnívám se správně, že by to pumpa mohla mít za sebou? Myslíte, že má smysl se s ní zabývat, nebo rovnou koupit elektrickou? Jestli elektrickou, tak jakou? a jde to nahradit přímo? Teď mam na karbecu přepad (asi) zpátky do AC pumpy.To není žádný přepad ,ale pro případ,že praskne membrána v čerpadle tak ti ten"přepad"odčerpává benzín zpět do karbesu aby ti nešel do olejové náplně.Asi bych tu mněl mechanickou pumpu,elektrickou mám zcela jistě skladem.El.-od 3200,- bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 25. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 25. Duben 2015 (upraveno) Tak jsem zase chytřejší. :) dík.Pořád mi nešlo do hlavy, jak by ten přepad fungoval, když to není připojený k plovákový komoře, ale do směšovací komory, kde je podtlak. :)To čerpadlo co nabízíš má nějaký čidlo tlaku? Nebo to tlačí pořád? Nepřetlačí to jehlu v karbecu?Na motorce když zapnu klíček taka čerpadlo párkrát zapumpuje, aby natlačilo benzín. Jak roste tlak, tak zpomaluje čerpadlo, až se vypne. Po nastartování už ho samozřejmě neslyšim. :) Upraveno 25. Duben 2015 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 25. Duben 2015 Sdílet Odesláno 25. Duben 2015 Samozřejmně nic nepřetlačí,nebot je určeno právě pro tyto typy karburátorů.A jestli vrčí pořád a nebo se po naplnění karbesu zastaví zaleží na tom jaký je to typ,jaký je vnitřní pohon -dělají se oba dva typy,které si jsou rovnocené!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 25. Duben 2015 Sdílet Odesláno 25. Duben 2015 Pokud chceš vidět jaký je tam tlak paliva,mohu ti nabídnout i seřizovací regulátor tlaku i budík na kterém uvidíš nastavenou hodnotu.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Duben 2015 Sdílet Odesláno 26. Duben 2015 Ahoj, už několik let používám toto : http://www.ebay.de/itm/Kraftstoffpumpe-Benzinpumpe-Mercruiser-Penta-OMC-Cobra-/191565302711?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2c9a2e8bb7funguje zcela bez problémů, když trochu prohledáš net najdeš i za nižší peníz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 26. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Duben 2015 (upraveno) Dík, zkusim hledat.Ta pumpa tlačí pořád, nebo spíná podle potřeby?Jestli tlačí pořád, tak by měla jít použít pumpa z auta ne? Ty se daji běžně sehnat u nás a cena je zlomková. Upraveno 26. Duben 2015 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 26. Duben 2015 Sdílet Odesláno 26. Duben 2015 membránová pumpa, jako tahle, natlačí a vypne, odstředivý nevím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Duben 2015 Sdílet Odesláno 27. Duben 2015 Ne pumpa netlačí stále ale jen když je odběr. Ještě se mi nestalo že by to přeplavilo karbec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Duben 2015 Sdílet Odesláno 27. Duben 2015 tady je máš i za menší peníz http://www.ebay.de/itm/Hardi-18812-Benzinpumpe-Kraftstoffpumpe-Weber-Solex-Vergaser-12V-/191562322303?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2c9a01117fhttp://www.ebay.de/itm/Kraftstoffpumpe-Benzinpumpe-elektrisch-Vergaser-NEU-/191565302717?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2c9a2e8bbdhttp://www.ebay.de/itm/Hardi-Doppelvergaser-Kraftstoffpumpe-Benzinpumpe-18812-/191565302726?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2c9a2e8bc6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 27. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 27. Duben 2015 Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 1. Květen 2015 Tak čerpadlo namontováno. Zejtra to vyzkoušim na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 3. Květen 2015 Počasí se včera podařilo, takže jsme to vyzkoušeli. S novou pumpou se motor chová výrazně líp. Vlastně už zůstala jen menší díra po přidání plynu. Ostatní neduhy zmizely. Když přidam plyn, tak motor na zlomek vteřiny zabere, pak na chvilku umře a pak teprve vystřelí. Předpokládám, že to bude souviset s akcelerační pumpičkou. S tim už si snad poradíme.Taky to za tepla trochu hůř chytá.Bohatost nevim.... Uvidim, až vyndáme svíčky. Přijde mi moc bohatej.Jinak spotřebu odhaduju cca na 40 l/100km. I když těžko odhadovat, když jsem zkoušel různý režimy (samozřejmě kromě max. výkonu - motor je po generálce). Na 2.500 ot. mam pohodlnej kluz. Pod 2500 už to jde do přechodu a kolem 2200 - 2300 ot. to padá do výtlaku.Na 1100 ot. 8km/h podle gps. V kluzu jsem to neměřil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se