Přejít na obsah
Plavidla.cz

palivové čerpadlo

Doporučené příspěvky

Možná to tu někde bylo, ale teď to nemůžu nikde najít.

Dneska jsem po dlouhý době vytáhl loď na vodu (mercruiser 3.0l 140). Jde to celkem dobře, ale občas ten motor chcípne, jako kdyby mu došel benzín. Klidně i z 2 tis ot. Přitom ale pak stačí jen škrtnout a motor zase frčí dál. Občas to nestačí, tak párkrát zapumpuju balónkem a jede to.

Domnívám se správně, že by to pumpa mohla mít za sebou? Myslíte, že má smysl se s ní zabývat, nebo rovnou koupit elektrickou? Jestli elektrickou, tak jakou? a jde to nahradit přímo? Teď mam na karbecu přepad (asi) zpátky do AC pumpy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná to tu někde bylo, ale teď to nemůžu nikde najít.

Dneska jsem po dlouhý době vytáhl loď na vodu (mercruiser 3.0l 140). Jde to celkem dobře, ale občas ten motor chcípne, jako kdyby mu došel benzín. Klidně i z 2 tis ot. Přitom ale pak stačí jen škrtnout a motor zase frčí dál. Občas to nestačí, tak párkrát zapumpuju balónkem a jede to.

Domnívám se správně, že by to pumpa mohla mít za sebou? Myslíte, že má smysl se s ní zabývat, nebo rovnou koupit elektrickou? Jestli elektrickou, tak jakou? a jde to nahradit přímo? Teď mam na karbecu přepad (asi) zpátky do AC pumpy.

To není žádný přepad ,ale pro případ,že praskne membrána v čerpadle tak ti ten"přepad"odčerpává benzín zpět do karbesu aby ti nešel do olejové náplně.

Asi bych tu mněl mechanickou pumpu,elektrickou mám zcela jistě skladem.El.-od 3200,-

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zase chytřejší. :) dík.

Pořád mi nešlo do hlavy, jak by ten přepad fungoval, když to není připojený k plovákový komoře, ale do směšovací komory, kde je podtlak. :)

To čerpadlo co nabízíš má nějaký čidlo tlaku? Nebo to tlačí pořád? Nepřetlačí to jehlu v karbecu?

Na motorce když zapnu klíček taka čerpadlo párkrát zapumpuje, aby natlačilo benzín. Jak roste tlak, tak zpomaluje čerpadlo, až se vypne. Po nastartování už ho samozřejmě neslyšim. :)

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři

Dík, zkusim hledat.

Ta pumpa tlačí pořád, nebo spíná podle potřeby?

Jestli tlačí pořád, tak by měla jít použít pumpa z auta ne? Ty se daji běžně sehnat u nás a cena je zlomková.

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři

Počasí se včera podařilo, takže jsme to vyzkoušeli. S novou pumpou se motor chová výrazně líp. Vlastně už zůstala jen menší díra po přidání plynu. Ostatní neduhy zmizely. Když přidam plyn, tak motor na zlomek vteřiny zabere, pak na chvilku umře a pak teprve vystřelí. Předpokládám, že to bude souviset s akcelerační pumpičkou. S tim už si snad poradíme.

Taky to za tepla trochu hůř chytá.

Bohatost nevim.... Uvidim, až vyndáme svíčky. Přijde mi moc bohatej.

Jinak spotřebu odhaduju cca na 40 l/100km. I když těžko odhadovat, když jsem zkoušel různý režimy (samozřejmě kromě max. výkonu - motor je po generálce). Na 2.500 ot. mam pohodlnej kluz. Pod 2500 už to jde do přechodu a kolem 2200 - 2300 ot. to padá do výtlaku.

Na 1100 ot. 8km/h podle gps. V kluzu jsem to neměřil.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...