Přejít na obsah
Plavidla.cz

Teplota motoru při proplachu hadicí

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám dotaz. Při napojení motoru (350 MAG) na hadici vše funguje normálně avšak po nějaké době vystoupá teplota motoru při volnoběhu až na nějakých 82-85 st.C. Jakmile přidám, rafička se začne sunout zpět k 70. Je toto normální nebo může být vadný termostat třeba? Předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

mám dotaz. Při napojení motoru (350 MAG) na hadici vše funguje normálně avšak po nějaké době vystoupá teplota motoru při volnoběhu až na nějakých 82-85 st.C. Jakmile přidám, rafička se začne sunout zpět k 70. Je toto normální nebo může být vadný termostat třeba? Předem díky.

Doporučuji zkontrolovat vodní pumpu s impellerem zda je v pořádku,případné ND mám skladem

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Já to tedy zkontroluji nicméně, pokud by byl špatný impeler, tak by to při vyšších otáčkách chladilo hůře a hůře ne?

Nemusí to tak být,záleží samozřejmně na stavu impeleru.Ale třeba zůstáva "viset "termostat a začne se otevírat až při vyšší teplotě,musel bych přesně vědet jak se to chová!Ale doporučuji vyndat termostat dát ho do vody s teploměrem a sledovat jak se chová při zahřívání, a potom zkontrolovat vodní pumpu s impelerem.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Doporučuji dále zkontrolovat termostat při zahřívání v hrnci s teploměrem,zda je jeho otevírání plynulé a zda se nezasekává.A samozřejmně vodní pumpu s impelerem a dále třeba i teplotu obou výfuků,zda je teplota na obou stranách motoru stejná.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

zcela bez záruky, a pokud máš dvojitej okruh, bych si tipnul na malé množství vody z hadice. Při malejch otáčkách pomalu cirkuluje voda vnitřního okruhu a když je současně i malý přívod vody hadicí ( proti dodávce impelleru ) , tak to prostě výměník neuchladí. Když přidáš kule, vnitřní voda cirkuluje rychlejc, stačí předat víc tepla a teplota klesne.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...