Rimmerak Zveřejněno 21. Duben 2015 Sdílet Zveřejněno 21. Duben 2015 (upraveno) Už mě otravovalo se rvát se člunem od auta k vodě, po koupi 15HP motoru který má 50kg jsem si na podzim hnul se zády, takže padlo finální řešení - spouštěcí kolečka. Koupi jsem zamítl okamžitě po zjištění, že stojí 3000kč základní, kolem 3600kč a více ty o něco lépe vypadající, přesto na první pohled dost chatrné. Po návrzích ve 3D, po 3 variantách vyrobených ze dřeva jsem dosáhl pro mě ideálního tvaru a rozměrů viz fotky v odkaze. Stručně - vše je z nerezu 1.4301, kolečka jsou dušová s celoplastovým diskem - plavou. Jakly mají tloušťku 2mm a naprosto perfektně do sebe pasují. Mechanismus s "vyklápěním" jsem zavrhnul po pokusech - málo místa kolem motoru. Rozhodl jsem se pro následující - kola se nasunou do jaklů a dojede se do vody, ve vodě se kola vytlačí z jaklu a vyplavou na hladinu. Potom se původně levé zapíchne do pravého držáku a naopak. Kola mi na mém Pezalu 320 Al nepřekáží ani 15HP 4T Parsunu. Ukázka jízdy (zatím jen na zahradě) v přiloženém videu. FOTO: Proklikejte celé album http://rimmerak-freewind.rajce.idnes.cz/Spousteci_kolecka_clunu#IMG_20150421_193154.jpg VIDEO: Upraveno 21. Duben 2015 uživatelem Rimmerak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 21. Duben 2015 Sdílet Odesláno 21. Duben 2015 Za mě: máš to krásně vypiglovaný !!! Tak to má bejt :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Duben 2015 Sdílet Odesláno 22. Duben 2015 Zlatý český ručičky :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 22. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Duben 2015 Díky díky :-) Mám radost, že se líbí. Kdyby je nějakej gumákář chtěl taky, mohu pomoct s volbou rozměrů nebo vyrobit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Duben 2015 Sdílet Odesláno 22. Duben 2015 Je to moc pekny. To, ze kolecka plavou, je dobra zprava. chtěl jsem to samy delat z hliniku, ale to sklapeni mi nejak furt neslo vymyslet rozumne...... cas se na nej taky vysr*t. ;) Diky za inspiraci! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 22. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Duben 2015 Já to sklápění měl i vymodelovaný ve 3D, měl jsem i 2 modely ze dřeva, ale mám úzký prostor zádě a ta 15ka motor je hodně veliká a vadily by mi při zatáčení. Takhle jak je tam mám teď tam nevadí - až pojedu na vodu, tak udělám lepší video, kde bude vidět krom jízdy na kolech i jízda na vodě s kolečky vzhůru nohama. Tedy kolama :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reno Odesláno 25. Duben 2015 Sdílet Odesláno 25. Duben 2015 Ahoj, já používám stejná kola asi 12 let ,ale mám je zalomené obráceně, aby byla lépe rozložena váha. Na mém posledním člunu 360+15hp jsem je udělal tuplované, mnohem lépe se to tahá na písčité pláži. http://jpeg.cz/images/2015/04/25/9fM7j.jpg http://jpeg.cz/images/2015/04/25/HCx3E.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 26. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Duben 2015 Ahoj ! Původně jsem je taky chtěl zalomit pod člun, ale musely by být o něco delší, tzn při poloze nahoře by byly výše a už by vadily motoru. Já mám podle mě lehčí člun než ty, snad se mi to nebude bořit moc :-) člun má 55kg a motor 49. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se