Přejít na obsah
Plavidla.cz

garda

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    185
  • Registrace

  • Poslední návštěva

garda's Achievements

Nově registrovaný

Nově registrovaný (1/14)

  • První týden
  • Měsíc poté Rare
  • Po jednom roce Rare

Recent Badges

0

Popularita

  1. A je zastaveno. Došla voda. Oni si z lidí utahují!
  2. No jedno to není. Pokud dělám technickou na 3,2m gumáku s 9,8k motorem, tak platím za to, že zkontrolují jestli tam je číslo co tam bylo minule, tolik jako za člun kde je co kontrolovat. Jestliže ten gumák bude v bordelu, tak ho prostě nenafouknu.
  3. Ventilek v plovákové komoře. Uzavírá pomocí plováku přívod benzínu do karburace a udržuje nastavenou hladinu. Pokud netěsní, tak je směs bohatá a může i vytékat benzín z karburátoru. Vyčistit a pokud je poškozený vyměnit, nebo se pokusit opravit.
  4. garda

    Zinkové anody

    Odborníci by to popsali asi spfistikovaněji. Na moři se měří funkčnost a účinnost sond tak, že se stříbrná elektroda dá do vody a připojí milivoltmetr. Na druhý kontakt se dá povrch lodi, nebo motoru. Napětí by mělo být cca 0,8 až 0,9 mV. Nevím jaké napětí má být ve sladké vodě. Možná by se k tomu mohl vyjádřit nějaký odborník.
  5. garda

    Sandberk

    Co vy na tohle? https://plavebniurad.cz/predpisy/predpis.php?typ=i&id=248&zdroj=email
  6. Když jsem testoval 3m gumák s motorem cca 150W, tak to jelo asi 5 až 6km. Vrtule totální hrůza, tři listy upravené kleštěma. Člun 5m s 2,5K motorem max cca 8km, s 9,8K 11km. Z toho jsem usoudil, že lod do 5m pojede do asi tak 6 až 8km skoro s každým pohonem. Pak začínají působit další okolnosti a potřeba výkonu rapidně roste. Jak píše Viky řeš dojezd a ne rychlost.
  7. Mám přihlášené tři motory na jedné lodi. Hlavní a dva alternativní. Ty alternativní mám zase přihlášené na gumáku. Není s tím problém.
  8. Jak píše Viky. Když jdeš přihlásit vozidlo musíš mít pojistku. Tu udělají na vin. Vezl jsem přívěs z Holandska a měl pojistku z ČR. Na holandskych prevozkach pojistka nebyla tak jak je na německých.
  9. garda

    Vltava

    To máš pravdu rok starý :)
  10. garda

    Vltava

    Četl jsi to dobře? Teď jsem tam projel.
  11. Taurusi budu rád pokud alespoň část trasy nepojedu sám. Takže uvítám se k někomu připojit. Nevím jak mi to bude časově vycházet ale budu na příjmu a tak to doladíme. Chtěl jsem se zeptat jestli bude ve Vrbném dohodnuté kotvení, nebo jestli si to mám zajistit sám? Miloš
  12. No já 24.6. z Týnce nL. Snad to stihnu.
  13. Tipnul bych si, že ten bowden je dlouhý. Pokud to chceš sám vyřešit, tak skus pochopit jak ten mechanismus funguje a pak to nebude problém.
  14. Radyme, proč by se čerpadlo rozbíjelo, když tam budeš lít čistý olej bez nějakých nečistot. Taktéž proč by se něco ucpalo, když bude olej čistý? Dej si pozor aby se ti nestalo co mě. Motor šel jen na volnoběh. Startoval perfektně. Benzinu dost. Kouknu a oleje tak 1/4, tak svíčky a stále nic. Je fakt, že nemám vyvedenou kontrolku na palubní desku. Pak jsem jen zkusmo dolil olej a vše v pořádku. Takže je vidět, že pokud se do toho nezasahuje, tak to výrobci mají ošetřené dobře.
×
×
  • Vytvořit...