Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zdenda

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    1 097
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Zdenda's Achievements

Nově registrovaný

Nově registrovaný (1/14)

  • První příspěvek Rare
  • Spolupracovník Rare
  • Mašina na příspěvky Rare
  • První týden
  • Měsíc poté Rare

Recent Badges

0

Popularita

  1. Z jakého je to materiálu? Když jsem z lodě odstraňoval nánosy, tak taky nic nezabíralo. Pak jsem vzal kyselinu chlorovodíkovou, co používám do bazénu a šlo to jako po másle. Nic to nepoškodilo, akorát jsem se trochu přiotrávil. 😄 Ocet bude asi slabota.
  2. Loď jsem tam nespouštěl, tak nevím ale zkus se podívat spíš na toto: https://mapy.cz/letecka?x=14.7868512&y=50.1707181&z=19 Vypadá to jako bývalý brod. Jeden další je ještě kousek po proudu. Jezdím tam na kole. Už jsem tam viděl spouštět malý člun a párkrát zaparkovaný auto s vlekem. Asi tam ale bude hodně mělko. Záleží co máš za loď a vlek.
  3. Jak to máte u vestavěných benzínových motorů. Máte hasící průchodky, nebo ne? Vyhláška je požaduje tuším od r. 2015. Týká se to zpětně i lodí vyrobených před tímto rokem, že se musí doinstalovat? 5.06.2. Strojovna s benzinovým motorem je chráněna hasicím systémem tak, aby nebylo nutné v případě požáru tento prostor otevírat. Otvory pro hašení jsou označeny. To neplatí, jestliže je použito stabilní hasicí zařízení.
  4. Zdenda

    Coaster 600 DC

    Tohle mě taky zajímá. Taky mám dvě baterie, ale zatím jsem moc nepřemýšlel nad tím, jak je používat. Hlavně proto, že zatím provozujeme spíš "odpolední" jachting. Buď zapnu jen jednu z nich a na ní ten den funguju, nebo zapnu obě najednou a jedu na obě. Teď teda chápu, že zapínat obě je nejhorší varianta.... Časem se chystám nechat jednu jako startovací a jako palubní pořídím lifepo4, ale to teď nechme stranou. Takže nastartuješ a pak přepneš baterie? Nebo máš jednu jako zálohu a jedeš na jednu jako já?
  5. Výtlak je hmotnost plavidla + hmotnost povolené posádky + hmotnost "nákladu". Tuším, že se počítá cca 150 kg na jednoho člena posádky. Při 8 lidech je to hned 1,2 t, takže by hmotnost lodě mohal bejt ne 4,2 t, ale cca 3 t.
  6. To je tak, když si lidi "od vody" pletou výtlak a hmotnost plavidla. Na druhou stranu chápu, že když není v papírech zapsána hmotnost, tak se traktorista nemá podle čeho orientovat. Zajímalo by mě jakou nosnost má ten vlek za traktor. Je to jednoosa, tak to tipuju tak na čtyřtunku ne?
  7. Po dlouhé době jsem se tu podíval do inzerce, abych se opět přesvědčil, že tam stále nemá smysl listovat. Na první stránce jen nabídky půjček a další stránky jsou tak 50:50. Existuje možnost nějakým způsobem to spravovat? Nějaká kontrola inzerátů před vložením? Těch inzerátů se tu netočí tolik, tak by to mohlo být zvládnutelné.
  8. Někdy po přechodu na novou platformu fóra psal, že tu nad tím láme hůl.
  9. Nešly by použít zemní vruty pro zakládání staveb? Ty mají všude.
  10. Pročetl jsem samozřejmě celý vlákno. Tvuj systém jsi v něm poměrně důkladně popsal. Je super, že i po letech to funguje spolehlivě. Možná mě trochu odrazuje právě to laborování s nastavováním, tak jsem hledal nějaké "krabicové" řešení. To, co jsem dával odkaz na mě tak působí. Je tam vše potřebné k instalaci. Taky se mi líbí, že to měří spotřebu na km (resp. počet km na litr, tedy obrácenou hodnotu). Přitom je to jednoduchý výpočet. Aktuální spotřeba vs. aktuální rychlost dle GPS. V zásadě mi jde o to, že mojí stávající loď zatim poznávám a pořád nevím, kolik to vlastně baští, abych správně plánoval cesty a tankování. Benzínovou pumpu mám asi tu samou, co ty. Kupoval jsem jí právě na doporučení a je opravdu perfektní. Minulý týden jsem byl na Slapech a zdálo se, že to bere cca 120/100. Dneska jsem ale byl na řece a zase to vypadá na 80/100. Uvidím až dotankuju, ale podle budíku to vypadá na spotřebovaných cca 20 l a uplutých 30 km. Většinou na cca 1500 ot./min..... I když ty otáčky..... otáčkoměr si lehce žije vlastním životem. Prostě zvýšený volnoběh a rychlost 10 km/h. Nejspíš jsem cestou na Slapy nedotankoval do plný. Pistole cvakla a já to znova nezkusil. Zdálo se mi, že jsem dotankoval dost málo.... Budu to muset sledovat.
  11. To máš na karburátorovym motoru, nebo na stříkačce s OBD protokolem?
  12. Máte někdo zkušenosti s tímto univerzálním měřidlem? https://www.ebay.com/itm/233163679780 Snad ten odkaz na ebay bude fungovat. Jinak se to dá najít: "Benzin Durchflussmesser GPS Tachometer Kompass Verbrauchsanzeige Flowmeter Boot" Mělo by to umět rychlost dle GPS, spotřebu (l/h a km/l) dle průtokoměru, který je součástí. Škoda, že to neumí počítat obrácenou hodnotu, tedy l/km.
  13. Zdenda

    Coaster 600 DC

    V Pučišča je pěkná kamenická škola. V létě je samozřejmě zavřená, ale v přístavu se dá domluvit prohlídka. Stojí to za to vidět, co všechno dokážou. Jinak je tam snad nejčistší voda, co jsem kde v HR viděl.
  14. Sundal jsem levý riser. Spodní hadice do svodů byla plná písku, takže tam asi šlo málo vody. V tom riseru jsem ale našel takovýto otvor. Má tam být? nějak mi tam nedává smysl. Na to aby to bylo prorezlý je to moc pravidelný a kolem je silná stěna. Jinak jste nejspíš měli pravdu, že jsem taky málo pustil vodu. Holt co stačilo pro čtyřválec, už asi nestačí pro V6. Ještě se chystám podívat na termostat. Tak sorry, příloha nelze vložit. Prý je moc velká i když už to má jen 31 kb. https://drive.google.com/file/d/1hvfEIu94Mx010jbiV4UVavgCBaJHnh0q/view?usp=sharing
  15. Ahoj, postupně zprovozňuju 4.3 Mercruiser V6. Jedná se o loď dovezenou ze Španělska. Podle stavu motoru se asi tak do půlky chvilku i koupal. Dneska poprvé běžel delší dobu, abych zjisti, jestli to chladí jak má. Připojil jsem uši a nechal to chvilku běžet. Levá strana motoru se zahřívá víc, než pravá. Dost se oproti zbytku hřejí kolena. Navíc nejde voda vrtulí, ale jen kdesi z boku transomu. Manžeta prasklá není. Výfuk z vrtule jde. Odpojoval jsem hadice ze svodů a voda jimi jde. Ne, že by stříkala, ale jde. Po odpojení levé strany jde ze svodů trochu výfuk. Nic dalšího jsem zatím nerozdělával. Čím byste začali? Může být někde něco zarostlé? Třeba jako tohle Mám rozdělat ty vršky svodů? Bohužel historii motoru neznám. Prodejce mi říkal, abych sundal vršky svodů a zkontroloval dosedací plochu a těsnění. Chtěl mi tím něco naznačit? :) Díky za rady
×
×
  • Vytvořit...