Přejít na obsah
Plavidla.cz

viita

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

viita's Achievements

Nově registrovaný

Nově registrovaný (1/14)

0

Popularita

  1. Vím , že to tu už bylo , ale je spousta nových přípravků , takže se zkusím zeptat - jakou impregnaci použít na starší bimini ?, prosím jen vyzkoušenou , kvalitní a dlouhodobou , cena je podružná. Díky!
  2. viita

    Coaster 600 DC

    Jasně je dobře to porovnat , každá informace dobrá , jeden nemůže vědět všechno .Nevím jak účinné jsou placky nikdy jsem je neměl , ale planžety mají účinnost okamžitě , když jedu sám tak při plném vysunutí udržím loď v skluzu prakticky cca při 5-ti uzlech. Bylo by zajímavé to nějak porovnat ale to asi není technicky dost dobře možné. Tak i tak , fungují dobře , kdo má menší loď a nechce aby mu vzadu "neco trčelo" tak uřčitě neprohloupí , když koupí.Když jsem je kupoval , taky to byla těžká volba , sám jsem netušil jak to bude fungovat a popravdě s optimismem na tuto volbu to bylo skoro 50/50.Moje loď je na třílitr docela velká a těžká a v plném obsazení to bývalo bez klapek "trápení zvířat". Teď super a na moři když se to víc rozvlní , moct si zabořit příď dolů aby to tak nemlátilo- k nezaplacení.
  3. viita

    Coaster 600 DC

    Jednoduchá montáž , žádná hydraulika , nezabírají místo , po vypnutí zapalování automaticky zajedou , možnost doplnění o automatickou nivelaci , vysoká účinnost.Viděl jsem je běžně na lodích o délce 10-ti metrů , tam už pravda ty široké a dablované. Vyzkoušeno dostatečně , na klasice i na soli,naprostá spokojenost.Tím netvrdím , že klasické klapky s hydraoulikou nebo ele jsou špatné , jen tohle je za mně skvělé řešení , možná jen ne tolik známé.
  4. viita

    Coaster 600 DC

    Mohu ti přenechat planžetové klapky od Volva,jsou téměř nové,byly na lodi jen chvíly a na sladké vodě,cena 9000,- Veškeré řeči kolem jsou zbytečné,musíš sám vyzkoušet a uvidíš ty super výhody. bootcentrum Plně souhlasím s Bootcentrum , jinak já Volva planžety mám ,říkám , že jsou naprosto skvělé a to ve všech ohledech a už jsem to tu psal několikrát , stačí hledat a číst.Lepší než všechny systémy s deskovýma klapkama. Cena nových myslím okolo 20 tis. , takže za mě dobrá nabídka.Vyzkoušeno 5 let v provozu na všech typech vod.
  5. Je to celkem jedno , ani to nezjistuj. Automaticke klapky jsem měl a už nikdy vice. Funkčnost na nic a životnost podotykam original pistnic na slane vodě byla pravidelne tak jeden týden.S reklamaci problem.Po třech pistnicich co takto odešly jsem to vzdal.. Za me durazne nedoporučuji. Ted mám planžety Volvo Penta a už čtvrtou sezonu naprosta spokojenost.
  6. Jak jsem tu už psal , klapky- planžety Volvo penta už mám na lodi (6, 5 m) třetí rok. Nebrzdí vůbec a fungují naprosto perfektně. Nic jednoduššího a lepšího mjsem nikdy neměl. Za mně-velmi dobrá investice.
  7. Chvilku tu diskuzi sleduji. Kup planžety od Volvo Penta a uvidíš že budeš spokojen a to ve všech ohledech. Mam je na 6m kajuťáku už 4 roky a jsem maximálně spokojený. Při nástupu do skluzu , při min. rychlosti udržení se ve skluzu , při stabilizaci vlivem obsazení posádky i stabilizaci ve vlnách. Jak jsem tu už napsal , za mě hodne dobrá věc.
  8. Chlapi, k tomu LPG - mám najeto na LPG přes 200 tis v autě, obsak motoru 3,5l,sekvenc nové generace, teď už si na tom provádím jistou údržbu sám, troufám tvrdit že se v tom docela orientuju. Vemte si zabudovaný motor ten nejmenší , tady 3-litr. Spotřeba na benál v provozním režimu ca 20 litrů. Na LPG to bude 25 l /mth, nebo i víc, pokud to nebude sekvenc, ele jen vstřikování do sání. Sekvenc se dá použít jen u vstřikovaných motorů, což si myslím, nemáte.Jak dlouho vám vydrží obyč. flaška 10 kg ? Chvíli. Kolik jich budete potřebovat?Kam ji umístíte- do lodě?LPG je těžší jak vzduch.Cokoli do lodě unikne, tak tam taky zůstane.Vůbec u jenoduchýho vstřiku do sání, tam by smrděla celá loď.Hezká bomba pod zadkem, ne? Ideální návod na sebevraždu. A myslet si že to odsajete nějakým ventilátorem umístěným v jednom místě, než otočíte klíčkem zapalování je pitomost. Ani zabudovaná nádrž by to nevyřešila, protože ji nenetankujete. A každý čtyři roky to vše rvát ven kvůli technické? Kdyby se v lodi na LPG dalo jezdit, vězte , že už by se jezdilo.Jinak v autě perfektní věc, nedám na to dopustit.A ještě jedna věc- považuju tyhle debaty za bezpředmětné- vím každý chce ušetřit, to je dobře, ale lodě jsou koníček. A na ten buď mám, nebo nemám.A vždycky všem říkám, že platí pravidlo- jestli máš na opici, musíš mít i na banány.Ale je to jen můj nesmělý názor.
  9. to skodavrs: díky za odpověď, velmi mne toto téma zajímá, vím že origo karbec není zrovna žádná hitparáda, vůbec pokud už má něco za sebou. Objektivně tedy otestuj a pokud se zde podělíš o výsledky testování , případně i potřehy z montáže, budu moc rád. Takže užij hezkou dovolenou na vodě a jsem zvědav !
  10. Skodavrs, docela by mě zajimalo, co jsi koupil za karburátor, jestli už máš vyzkoušeno, zkrátka jestli je to lepší v čem je to lepší atd. Jinak velkoobjemový filtr se separátorem je v lodi nutnost a instalovat jednoznačně před pumpou. Díky.
  11. viita

    Antifouling rada

    Já když jsem to před 4-mi lety dělal, tak jsem přebrousil dno tak, abych srovnal drobné nerovnosti a hrubosti, tam kde jsem projel na gelcoat tak tam jsem dal základ pod atif. a pak malým molitanovým válečkam samotný antifoul dle návodu. Po 4 letech vše v poho a to jsem na vodě dost, slaná i sladká. Antifoul i základ Seajet , dobře se s ním pracuje, cena taky fajn.
  12. to KB fotoservis - kdybys tý vlajce dal zadní otěž, tak ani nepotřebuješ motor :-) nic ve zlým...
  13. Jednoznacne novou, cena za hliník je již dnes v pohodě, podívejse na stránky omicronu, je na né odkaz na titulní strane plavidel.
  14. viita

    Rozměr vrtule

    Ba naopak , při větším vytrimovani si hrábnou mnohem mnohem pozdeji.A jejich chod je vždy klidnější. Tak vidíš a není to vždy pravda, Anachy byl se mnou na lodi, když jsme to zkoušeli a vrtule je v naprostém pořádku, skončila na jeho Dragu a chodí jak víno. Hrabala již při středním vytrimování a v prudší zatáčce hned hrábla Ano, vždy se může stát cokoli, ale myslím že tohle bude výjimka, záleží na typu propelleru, tvaru listu,jeho rake , tvaru dna lodě , ale to co říkam bude platit v drtivé většině případů, uz jsem tu to dost popsal v jiném vláknu , no holt to chce zkoušet a zkouset , takyse jinak bude chovat hliník a nerez , já jsem určite u čtyřlistu za nerez , hliník bude kvůli tloušťce listu vždy v nevýhodě.
×
×
  • Vytvořit...