Přejít na obsah
Plavidla.cz

taurus

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    571
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

196 zobrazení profilu

taurus's Achievements

Nově registrovaný

Nově registrovaný (1/14)

  • První příspěvek Rare
  • Spolupracovník Rare
  • Mašina na příspěvky Rare
  • Návštěvník Rare
  • První týden

Recent Badges

0

Popularita

  1. Tak u nás je vše trochu jinak. Momentálně jsme v Itálii, ale v sobotu odpoledne přijedeme (bez lodi). Předpokládám že večer bude posezení v Českém Vrbném. Pokud se budete družit někde jinde, napište nebo mi někdo zavolejte místo kde jste.
  2. taurus

    Orlík

    Citace: Informace k pohybu hladiny nádrže Orlík - červenec 2023 Vzhledem k současnému suchu a nízkým přítokům, trvajícím delší dobu a na základě předpokládaného vývoje hydrometeorologické situace, očekáváme, že během pátku 21. 7. 2023 dojde k poklesu hladiny vody v nádrži VD Orlík pod limit pro proplavování přes plavební komoru na VD Kořensko a ta ukončí provoz. Dále očekáváme další pozvolný pokles hladiny vody v nádrži Orlík. Pokud dojde ke změně hydrologické situace, voda se bude opět akumulovat a jakmile hladina překročí 345,60 m n. m., provoz plavební komory Kořensko bude obnoven. Přeprava plavidel na lodním výtahu Orlík je díky prodloužené dráze i nadále možná až na úroveň hladiny vody v nádrži 342,50 m n. m. (Publikováno 18.7.2023)
  3. taurus

    Orlík

    Zdá se, že tohle zvýšení nebude mít dlouhé trvání. Nějak se to moc nepovedlo... Fotka je z dneška.
  4. taurus

    Orlík

    Optimismus hraničící s naivitou aneb Věř a víra tvá tě uzdraví...
  5. taurus

    Orlík

    Tady je pár fotek, které to trochu lépe zabírají z dronu. https://www.pribram.cz/clanek/fotogalerie-na-orlicke-prehrade-pokracuje-vystavba-bezpecnostniho-prelivu/26364/
  6. taurus

    Orlík

    Je to z ledna, pokud má někdo zájem, mohu sem občas nějaké foto dát.
  7. taurus

    Orlík

    347m.n.m. je celkem v pohodě. Kořensko má limit proplavování 345,6m.n.m., výtah Orlík 342,5m.n.m. Aktuální stav najdeš na https://www.pvl.cz/, ve zprávách jsou i informace o záměrech (i když občas se záměry s realitou rozcházejí). Zatím to, zdá se, pokračuje podle plánu. Zkusím sem dát aktuální fotky výstavby.
  8. Děkuji. Škoda, že tam není "vodních" staveb víc.
  9. Kde se taková vystřihovánka dá sehnat?
  10. Asi není fólie jako fólie. Měl jsem jí na plexi a zešedla do neprůhledna za asi šest let. Po odstranění (mj.děsná práce) bylo plexi jako nové.
  11. Snad nebude tak zle - v pondělí by to snad mělo už jezdit.
  12. Tak ode dneška (25.6.. 22) je zastaven výtah do odvolání. Důvodem je porucha, tak to snad ještě zprovozní. Jinak upřímnou soustrast těm, kdo si udělali výlet.
×
×
  • Vytvořit...