Přejít na obsah
Plavidla.cz

Mič

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    135
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dní

    1

Mič naposledy vyhrál dne 17. července 2023

Mič měl/a nejvíce lajkovaný obsah!

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Mič's Achievements

Průzkumník

Průzkumník (4/14)

  • Dobře reagující Rare
  • Spouštěč konverzace
  • První příspěvek Rare
  • Spolupracovník Rare
  • První týden

Recent Badges

1

Popularita

  1. Je tu nějaký majitel rychlé dieselovky? Mám na mysli něco jako sundancer 240-270. Zajímala by mě spotreba a zkušenosti s motorem v takové lodi.
  2. Jsou Slapech nekde jeřáby misto sjezdu? Díky
  3. Dalnice vysvětlena tahám za Ramem takze asi výska bude nad 1,3m to me nenapadlo, nikdy jsem to nezkoumal. Ceny restaurace 70-80eur za rybu a pití no asi jsi natrefil na slušný oddíl to se mi zdá dost málo. Ja jsem v Pirovac, koukam na hodnocení restauraci nez nekam jdu a snazim se vybrat lepší (ale pořad z levných) a skutečne za 60 eur se 2 nenajime. A 175 eur stani na 14 dni je pecka. Je pravda, ze ja hledám lehce zivejší mista tzn ne kempy nebo vesnicky. No a ta cena je tady vsude daná jsou 2 kategorie 3 a 4 eura za 1metr lodi. Kde stojis u mestskeho mola za tech 185???
  4. Tak jsem si v šopu prohledl oba systemy a důvodu povalovani na palube nakonec zvolil ty gumove spermie. Ted po delsí době na moři můžu vřele doporučit, funguje to perfektně! Chce to nepodcenit délku a váhu lodi a k tomu koupit spravný tlumic. I ve vetších vlnách jsem letos nezaznamenal žadné tvrdé rány do lodi. Za me to predčilo očekávání a je to super věc.
  5. No kde začít: oproti lonskemu roku: - slovinsko tydeni znamka 32 eur (ze jsem pry uz dlouhý a musim mit 100% priplatek) - chorvatsko dalnice také 100% navic oproti lonsku - vecere 2x ryba + 2x 1,5 deci bileho 70eur (byli jsme zatim asi 5x a nikdy jsme si nerekli ze to bylo super) - stejne ubytovani + 20 eur na noc - a největší prekvapení sezóny. Stani v mestskem doku nebo bojka 32euro na den! Pocitano 1m lodi 4 eura/den. Jsem tu pres mesic takze naklad navíc 1200eur To stání trošku rozeberu, ostatní bych překousl. Loni byl poplatek za mesicní stáni 100 eur platili pro me stejne pravidla jako pro místní. Nehledně na to, ze jsem stál u místních na jejich místě a ty po me nechteli nic. Letos je zmena a platí se za plavidlo takze u místních to již nejde. Ani na bojce ani u mola. Já si zaplatím rád, chápu že to nekdo musí vybudovat a starat se to to, ale rozumné peníze!! Nejsem v marine jsem u mestskeho mola v zapadákově. Žadný servis, žadná ele, žadná voda. Nic. Jsou tu zoufalí lidé, kteří tu mají gumak 6m s 10hp motorem, byli uvázaní 50m od mola na volné bojce a vyhodili je. Je to nove zavedeno v celem Chorvatsku, jen nekde nejsou ty spravci tak důslední.
  6. Je to o 200km dál takže cesta mozna levnější. Kdyby to bylo o 10 tak asi neřeším. Ale nadávám ze sem všichni jezdí, ze by se melo ukázat, že vše má sve hranice, ale jezdím sem taky :). Proto se poptávám.
  7. Chorvatsko začína býti neúnosné. To co tu letos zažívám me silně nutí přemýslet kam jinam. Máte někdo zkušenost s malým motorákem 7,6m vyrazit treba na ELBU? Byl jsem tam kdyby na plachetnici, obeplouval jsem Elbu a bylo to super. Jen si pamatuji pomerně velké vlny po celý týden. Na plachetnici uplně v pohodě, ale preci jen s mensí lodí se tady v Chorvatsku rád schovávám spíše do zátok kde je to více rybník. A co kotvení u mestskych mol, pripadne jiné zkušenosti? Prípadně pustí me vůbec až na Elbu s autem a lodí? Nebo jiné místo v Itálii, kde je to vhodné pro motorový člun. Díky za postřehy
  8. Tak problém asi vyřešen. Zpatecka tam prostě nešla, sundal jsem nohu a problém byl novém bovdenu z číny. V místě kde je nalisovaná koncovka to bylo moc široké a branilo to posuvnemu jezdci. Hold origo díly jsou origo díly.
  9. Myslis odpojit to tahlo u motoru a potom radit na na noze? To zkusim.
  10. Normalni tedy je ze při zařazeni vpred se blokne vrtule na jednu stranu?
  11. Jeste přidávám video:
  12. A jak se má vrtule chovat pri řazení? Predstavoval bych si, ze kdyz zařadím dopredu je vrtule na obe strany zablokovaná, nejde s ní hnou, neutrál je volná a dozadu je opet zablokovaná. Nikdy jsem to predtim nezkoušel, ale ted mam stav takový, ze pri zařazeni vpred je vrtule bloklá pouze na jednu stranu.
  13. Prosim o radu, menil jsem impeller na Alpha One gen 2 a také lanko k řazení. Ted mi to neřadí jak má. Dopredu ok, neutral ok ale zpatecka nejde zařadit. A to ani rukou když odpojím táhla řazení v motorovem prostoru tzn ten bovden je volný tak rukou můžu hýbat přimo na noze hřidelkou ktera vede do prevodovky dolů k vrtuli. Kdyz dám hřídel rovně je zařazeno. Trochu doleva cca 20stupnu by me byt asi neutral to je taky ok, ale doleva 45 stupnu se nedeje nic, kdyz tocim vrtulí tak to malinko cvaká, ale zařazeno není.. co je špatně? Pred moji odbornou demontaží to fungovalo dobře :(. Skoro to vypadá ze to nejde v převodovce ze to s tim tahlem nemá nic společného. Je možne že mi to behem demontaze nejako v prevodovce vypadlo?? Diky
  14. Pořád nevím, ale jen přitisknuté mi přijde blbost. To je tam na nic. Ta točící hřídel to musí zvednout.
  15. Kuci díky. Zítra koupim pružinové tlumiče. A v červenci vyzkouším. Dám vědět.
×
×
  • Vytvořit...