Přejít na obsah
Plavidla.cz

OPRAVA PLACHET A SLUNEčNíCH ZÁSTěN NA LODě


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj, mám výborné zkušenosti s firmou pana Ovčičky z Příbrami, www.o-sails.cz. Umí. Tak ho zkuste. Dělal mi již dva perzeniky, jeden na plachetnici a druhy na otevřený člun s konzolí a byly velice povedené a myslím i za slušné peníze. V loni mi opravoval plachtu krycí perzenik na můj současný člun a taky velice precizní práce.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal jsem kontakt na staršího pána z P5 Zbraslavi a ten šil persenik známému na 6-ti m. loď za cca 3.000,- což je super cena, ale potřebuje mít mustr, podle kterého to ušít.

Teď mám u něj starou střechu na všití zipu a oken, tak pak poreferuju, jak to dopadlo.

Nicméně, viděl jsem jeho práci a velice slušné....


Původně jsem s tím byl v Plachtárně v Hostivicích (dneska) a tam mi bylo řečeno, že přijdu na řadu asi v průběhu června (neskutečný termín) a že mi začátkem června zavolají, kdy to mám přivézt. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Persenik potrebuju take usit a zatim jedinou kloudnou nabidku jsem dostal od pana Hodace, kterej ma dilnu v Pistanech u Litomeric. Zatim jsem se s nim jeste nebavil osobne, ale posilal jsem mu fotku me predstavy, rozmery a jeho cena bylo docela zajimava. Jsem zvedavej jak to dopadne v realu.

Jinak s plachtarnou mam vcelku dobre zkusenosti.

Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 8 months later...
  • 1 year later...

Ahoj, nemáte zkušenosti s opravami plachet samolepící tkaninou? Viděl jsem to ve Francii, když jsme přebírali loď se zuboženými plachtami. Přišel chlápek vystřihl záplatu z velkého archu a z obou stran zalepil. Drželo to úplně v pohodě. Vypadalo to jako klasická samolepící PVC folie, ale byla to látka.

Neví někdo jak se to jmenuje a kde to sehnat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 years later...
Zrovna to řeším.Problem je hlavně v tom že spousta impregnací zustává po zaschnutí lepkavá.Pak se na to chytá bordel a špiní okna při zabalení.Použil jsem Seamsure od MCNETT(USA).Dělal jsem jen švy které mě připadaly jako zdroj problému při velkých deštích.Dám vědět jak funguje ,ale čekám na lepší počasí než to poleju :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo samozrejme ze je to pak videt. Muzes se potom podivat na moji strechu, ale dokaze zacelit i relativne vetsi diry kolem nitit takze jestli se mam rozhodovat mezi tim jestli mi pri desti ma kapat voda za krk, nebo mit na strese par viditelnejch prouzku tak mam jasno.

Nicmene jsem si nyni vzpomel ze mi rikal znamej kolem Liberce to nekdo dela takovouto impregnaci strech, zkusim zjistit vice ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Tak jak dopadl ten sprej? Já jsem vytáhnul po zimě loďku ze stodoly a zaparkoval před barákem... pršelo dva dny a mě napadlo zkontrolovat jestli do lodi neteče.... no byl jsem pěkně rozčarovanej.... krom toho, že tam zatéká hlavně kolem švů.... tak asi také zatéká kolem gumových těsnění oken.... Ty okna nechám přetěsnit mechanika co dělá autoskla..... ale tu plachtu musím něják naimpregnovat sám..... bojím se, že ten impregnační sprej nezaleje dírky ve švech.... asi bych ty švy radějí přelíznul něčím tím lepkavým, aby se to zalilo.... Jestli máte někdo nějáký dobrý tip na impregnaci, tak prosím o rady....... díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...